Followers

Thursday, April 28, 2011

problem log in facebook


tekanan!! tekanan!!! mummy xleh nak log in facebook arini! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!! pasword salah!!! ble pulak mummy tukar pasword????? adududududuudududu...keje umah dh settle 1x xleh nak berfacebook! tekanan ok!!!! cmner ni???? ratus2 kalu mummy cuba ok!!! sape leh tolong???????

Tuesday, April 26, 2011

gigi


 dekat2 13bulan baru nampak bayang2 gigi...namo merepek panjang2, moh tgk gambar! ekekkekek




 nmpak?? nampak????  haa?? xnmpak..ok2 kasi jelas skit
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
terkoyak ko mulut irish mummy keje kan...ahahhahahhaha...die xtido pun time ni, mummy mntak leklok kedekut! hamikkk paksaan uu...kekekekke..ouchhh! dh lali la dgr org ckp"lmbatnyeeeee tumbuh gigi..anak ku 4bulan dh kuar sebatang" ADE AKU KESAH? mulut je ckp gni, tpi hati rse nak terajang perut ko nok! huhuhuhuuh

Friday, April 22, 2011

zara baby jeans



irish pkai size 9-12




memula terbeli besar, besar sgt..kasi simpan! ekekeke





lain2 kaler!





taraaaaaaa..ini die jeans lusuh..haaaa xsuker?? xsuker sudah! lalalallalala


haaaaaa..mula la tu nak ngata2 mummy nak anak lelaki, sbb tu suka irish pki jeans! no la..girl @ boy xde hal lah..dah suka bli je la...kite yg mak2 pun kalau kuar pkai jeans kan?? kan??? mummy bli jeans ni kat adam rafael..so saper2 rse terbekan, sila klik ye. nak bli butik pun bleh, leh r tgk2 kat sini. yg terbaru ni mg cun r bagi mummy jeans lusuh youuuuuu! i likeeeee..kekekkeke kain die lembuttttt sgt! cotton on ok jgk.tpi keressss la...bgi mummy, zara ni ok la..mg sesuai tuk baby! tpi mummy bli fb jew, xbli butik! alahh, lebih krg jew pun...beza bli butik dpat beg..x gtu??? hekhek hek

Wednesday, April 20, 2011

MUSIC PLEASE

anak dara mummy suka dancing2 ok! ajaran by mr papa! huhuhuhuh... dari baby2 irish memang xlayan lagu katun2..ahahah...bler mummy nak tido kan die, mummy pasang lagu the beatle hey jude! cye x?? cye x??? cyee laaaa...smpai sekrg, irish dh 1year, die menari sndri..kadg2, mulut die kumat kamit mcm menyanyi..tpi bahasa JERMAN la..hikhikhik..ok2..jom layan video irish tgh trgedik2 nari..ekekekkeke



video


ni baru lagu cmgni..kalau lagu techo, siap angguk2 kepala youuuuuuuu! ^____^





Monday, April 18, 2011

kenapa Erk???

    
KENAPA ERK MANUSIA NI SUKA BANDING2KAN ANAK DIE NGAN ANAK KITE???? DARI AWAL LAHIR SAMPAI LA DAH BESAR, DAH KEJE, MESTI NAK BANDING2KAN...CM MUMMY, KALAU G MANER2 MESTI ADA YG TNYE, "IRISH DAH PNDAI APER?' ANK KITE DH PNDAI BLAA..BLAAA..BLAAA...PASTU MULA NAK KONDEM2 ANAK KITE! HAISHHHH...KENAPA???? KENAPA???? 

Sunday, April 17, 2011

kenapa susah hamil part 1

    tetiba mummy rase nak share ngn kawan2 semua yang xtahu story kenapa mummy  lambat dapat irish! ok, mummy & papa nikah 19.11.2005....tapiii...dapat irish tahun 2010...ce kire bape tahun baru nak boleh dukung anak sndri???? lamaaaaaaaa kan?? kan??? ok..smbung...tahun pertama mummy kawin papa irish kat peneng! die wat projek pipe line kat sana! sebulan sekali baru balik..nak blik tiap2 minggu bukan dekat, dri peneng ke pahang, wat letih badan duk dalam kete jumpa 2,3jam dh nak balik semula..lagi pun, maner leh tinggal keje sesuka ati, biasa la kuli2 je kan, kalau boss ok la..wahahahaha...

    seminggu pas kenduri, papa balik peneng, mummy tinggal ngn nenek, sbbnye die duk umah company, 1 umah 2 orang je, tpi segan la mummy nak duk kongsi2 cmgtu..partner die xkawin lagi, kalau dh kawin ok la kan..nak duk luar, mummy ni penakut! ahahaha.kang kena tggl, mula la ngelupor suh anta balik umah mak! kikikiki..ok2..smbung cite...tinggal la mummy duk ngn atok & nenek irish! bulan depannye, mummy xpeod tau! g chek, comfirm peknen! tpi xlama...2minggu pas tu mummy gugur! hukhuhkuhk...sedih tu sedih, tpi nak wat cner, xde rezki...ok, 2005 mummy gugur 1x...tu kire first baby la kan..mummy ngn papa ok jew..masing2 muda lagi, mummy bru 20, papa plak 23..so, xtrpikir pun nak baby..asal ada, ada, xde xde lah..tpi time tu la...lagipun sorg utara, sorg kat timur..tu yg xrse nak sgt2 baby! mase kat peneng, papa duk kat sini


belah kiri rumah nye...rumah company..bukan rumah sndiri.ahahahahah...


 ok, tahun 2006 pertenghan la, papa irish wat keje kat perak, duk kat setiawan.abis kat peneng trus smbung kedah sikit, & perak r last!.mummy penah g seminggu duk sana, gler ah, xleh blah, ngn papa irish yg sibuk 24/7 masa ngn mummy sikit gler! rse nak ngamuk jew..mummy tahan seminggu jew..pastu suh papa irish anto balik! wkakakakakakak pegi konon2 nak rehat2 kan bdan maner tau leh dapat baby kew..tpi hempeh!!!! abissssss?? cner??? ok kew sorg duk sana, sorg disni???? sambunggggggg!!! ahahahaha..mummy dh ngntuk la..smbung next entry ok?? ~ngeeeeeeee~

Saturday, April 16, 2011

driver kecik

papa irish memang saaaaaaaaayang irish melampau! aper irish nak semua diikutkan..irish memang susah nangis bile ngn papa! kalau irish nak ngan papa, papa tengah makan pun, papa berenti amik irish dulu..irish dah ok, baru die sambung makan...kalau tengah siap2 nak g keje, irish pangai2 nak ngan papa, sebelah tangan sikat rambut, sebelah lagi dukung irish..boleh gtu??? sebab tu irish pantang nampak papa, ngekorrrrrr je kejenye...kalau tengah drive lagi la...malas cite byk..jom  layan gambar
ok..ni time ngn papa ni..tgh drive irish nak kat papa..papa lyannnnnnnnnnn....ikut kan aper anak nakk...kaki papa panjang, bleh la..duk jauh2 pun leh capai paddle minyak..kalau mummy?? haaaaa..die nak cmgni jgk la..tapiiiiiiiiiiii, mummy ni metot...kalau duk jauh2, maner la smpai nak tekan minyak, sudah ni jadi cmni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
cmner?? 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-haaaaaaa...tgk2...die bantai ngamuk, nak gak duk ats riba..time ni on the way dri umah nenek ke kuantan..malam yeeeeee..bygkan la...aduhaiii anak!!kalau ada polis, comfirm kena saman! huhuhuhuhuh... ni la masalah ble dh terlebih manja! stlh dipujuk2...ok la skit & tertido atas riba cm gni


noted: tukang amik gmbar adalah makcu irish! makcu irish nyakat pun ye jgk ni! dh bengang ngn makcu, die ngamuk nak duk beriba! sbor je la!

Friday, April 15, 2011

baby high heel

mummy tringin pakai kan irish high heel!! mummy tunggu irish pndai jalan jew...bler dah lerh jalan..comfirm mummy bilkan..baru ni mummy jlan2 ngn makcu irish terpndang heel! alahaiiiiiiiiii..cute gler! mummy mg xreti nak berheel2 sbbnye mummy kecik2 GANAS..wahahhahaha,.mummy suka pakai sandle jew..ekekkekek...itu pasal dh ada ggirl mau ajar dri skrg...lalalalalala




cute kannn??? kannnn?? ekekkk



1st party

party yg dibuat last minit...mummy & papa nak celebrate bertiga jew..tpi atok & nenek irish nak wat ala2 party panggil bebudak tecik, nak wat seronok! ok..mummy & papa layannkan..segala2 persiapan diwat last minit..kelamkabut! mummy asyik ulang2 dari kuantan ke umah nenek! letih sangat2..tpi tuk puaskan ati semua orang..mummy xkisah! irish kan cucu kesayangan nenek..xsuka la nenek merajuk2...huhuhu...
deco2 by papa! ahahahah..mummy g amik kek, balik2 tgk siapppp!!! 







mummy & papa saaaaaaaaaaaaaaayang irish! moga irish jadi anak yg TERBAIK tuk mummy & papa!! irish HARTA mummy & papa dunia akhirat!!

noted: hope nenek & atok puas ati! pasni kalau nak celebrate ckp awal2 ye nek, senang main stanby mental & fizikal! ~ngeee~

Thursday, April 14, 2011

irish @ padang kota

Dah agak basi dah! ahahahha...aritu mummy & papa bawa irish g makan pasemboq padang kota! irish makan wooooo...tpi yg xde kuah la...mummysbagi die tahu..die amik ngap masuk mulut! ouchhh! die suka laaaa...tpi xsempat nak jalan lelama...sbbnye mummy & papa g dah lewat, lepas sepupu papa kenduri.trus gerak..dh ptg sgt dh...sebelum tu mummy bwa irish jmpa kawan mummy! bleh plak irish xtakut! alahaiiii, siap leh tenyum2, gelak2 lagi ok!
 
 
 kannnnnnn..cye x??? cye x?? ini bdk tKut oraNg ok! tpi ngn aunty nurul..die lekkkk jeww...alahaiii
 

atas feri..sikit punye epiiiiii...ahahahhaha
 
 

@padang kota! muka blur..ngntuk pun ye 




muncung, herot2 mulut makan pasemboq..ahahhahahahha...

xpuas jalan la...next time mummy nak g lagi! kekekekekekek....kali ni nak g 3 beranak jew..namo g ramai2..serabut but but! nyampah!!! huhuhuhuhuhu

Thursday, April 7, 2011

irish 1st birthday!!

epi birthday my yayang irish!!! mummy & papa doakan yg terbaik tuk irish!!! moga irish jadi anak yang solehah, sentiasa hormat mummy & papa!!!  seandainye irish jumpa blog ni, ble irish besar nnti, mummy nak irish tau yang mummy saaaaaaaayang sgt ngn irish!!!! irish HARTA papa & mummy dunia akhirat!!! hope mumy dapat BENTUK irish jadi manusia yg BERGUNA!! aminnnnnnnnnnnnnn
1-4month

5-8m

9-11m
satu tawunn!!!
noted: mummy nak wat kan irish kek cm gambar kat atas tu la...tpi kat kuantan ni, nak tempah kat maner erk???hmmm